Wat maakt dekbedden van alpacawol zo bijzonder?

Terug naar Blog

Wat maakt dekbedden van alpacawol zo bijzonder?

De Alpaca wordt elk jaar geschoren waardoor er prachtige wol geoogst wordt. Door de bijzondere eigenschappen wordt Alpacawol als een van de meest luxueuze wol soorten ter wereld beschouwd. De wol wordt vooraf gewassen en gekaard in de spinnerij. We behandelen de wol niet met chemische middelen. Daardoor kunnen de dekbedden niet gewassen worden. Ze kunnen worden gereinigd bij de stomerij. De dekbedden worden voorzien van een biologisch katoenen tijk met Öko-Tex-Zertifikat.

Bijzondere eigenschappen

De holle vezel van de alpacawol geven een isolerend effect in de winter en een ademend effect in de zomer, de grote voordeel maakt dat een dekbed van Alpacawol een prettig dekbed is voor alle seizoenen. Een ander groot voordeel is dat de Alpacawol hypoallergeen is; het roept geen allergische reacties op bij mensen die normaal wel gevoelig zijn voor schapenwol.

Omdat Alpacawol als enige wol soort ter wereld geen lanoline bevat is de wol hypoallergeen en door de pure gladde vezel kriebelt en prikt het niet aan de huid. Personen die allergisch zijn voor schapenwol, zijn dit hoogstwaarschijnlijk niet voor alpacawol. Meer dan 80% van de mensen met een allergie voor wol, kunnen alpaca producten zonder problemen gebruiken. Verder is Alpacawol zachter dan schapenwol, al met al een perfect alternatief voor het wollen of donzen dekbed.

Gezonde nachtrust

Een goede nachtrust draagt bij aan een goede gezondheid. Lichamelijke klachten kunnen verlicht worden door goed te slapen. Alpacadekbedden zijn zacht en warm, ze ademen, zijn hypoallergeen en garanderen een comfortabele nachtrust.

Terug naar Blog
De waardering van www.slaapwijzer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 28 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hulp nodig?