Voordelen van slapen onder wol van de Merinoschaap

Terug naar Blog

Voordelen van slapen onder wol van de Merinoschaap

Schapenwol is een heerlijk natuurproduct dat goed warm houdt en vochtregulerend werkt. Het Merino schaap is dan ook een van de bekendste schapenrassen in de wereld en wordt geprezen voor de kwaliteit van de wol. Merino wol kenmerkt zich door de bijzonder fijne en sterk kroesende vezel. Hoe fijner een wol vezel en hoe sterker de kroesing, hoe hoger de vochtopname is en hoe beter het isolerend vermogen is.

Fijne structuur

De wol van het merinoschaap heeft een zeer fijne structuur en is zachter dan gewone scheerwol. Op een merinoschaap tellen we tot 8 keer zoveel haartjes als bij andere schapen. De vezel is dus extra fijn waardoor het heerlijk zacht aanvoelt op de huid. Daarom wordt merinowol zo vaak gebruikt om dekens van te weven of als vulling in dekbedden.

Zelfreinigende vermogen

Het hoge zelfreinigende vermogen en het goede isolatievermogen van de fijne merinowol zorgen voor een langdurig, optimaal slaapklimaat. Geniet het gehele jaar door van een goed slaapklimaat en de goede vochtregulatie. Zacht, warm en anti-allergisch: met dit 100% wollen dekbed ben je verzekerd van een heerlijke nachtrust. Hoe warm of koud het ook is. Het hoge zelfreinigende vermogen en het goede isolatievermogen van de fijne merinowol zorgen voor een langdurig en optimaal slaapklimaat.
Merino wol isoleert, ventileert en reinigt zichzelf. Onder alle omstandigheden. Hierdoor is schapenwol een ideaal vulmiddel voor dekbedden.

Absorptievermogen

Een van de voordelen van schapenwol is zijn hoge absorptievermogen. Tijdens je slaap transpireer je. De wollen vulling van onze wollen dekbedden vangt dit moeiteloos op en verdampt het direct. Door deze perfecte vochthuishouding slaap je altijd droog en word je fris wakker. Door zijn hoge absorptievermogen en lage vochtigheidsgraad voelen mijten en schimmels zich niet thuis in het dekbed. Het dekbed houdt je warm in de winter en koel in de zomer.

Terug naar Blog
De waardering van www.slaapwijzer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 32 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hulp nodig?