Advies bedbodem kiezen

Advies bij het uitzoeken van een nieuwe bedbodem

In beddenland heb je een aantal verschillende slaapoplossingen; een matras, waterbed of bedbodem. Het verschil hierin is dat bij een matras alle ligcomfort, ondersteuning en drukverlaging uit het matras komt. Hierbij is het erg belangrijk er op te letten dat het matras ook echt aan al deze voorwaarden voldoet.

Bij een bedbodem zal het matras ondergeschikt zijn aan de bedbodem. De bedbodem zorgt hierbij voor de ondersteuning en drukverlaging van het lichaam. Het matras dient als comfort laag tussen jou en de bodem.

Slaapwijzer biedt bedbodems van Flowsleeping, zoals de soepele Flowform (schotelbodem) en de wat steviger liggende Interflow. Welk bedbodem geschikt is voor jou, is echt een kwestie van gevoel. Wil je dit verschil ervaren? Kom dan proef liggen bij een dealer bij jou in de buurt.

Welk bedbodem is geschikt?

Om tot een goed slaapcomfort te komen is de combinatie tussen bodem en matras erg belangrijk. Vaak wordt er een bodem aangeprezen om zijn instellingen of de mee verende latten. Maar werkt dit ook echt.

Het probleem is dat de meeste bodems maar een beperkte mate van instelbaarheid hebben. De werking van de bodem wordt belemmerd door een te dik of stug matras. Denk er maar eens over na. Je krijgt een bodem aangeboden waarbij de schotel een bepaalde hardheid of zachtheid hebben. Vervolgens komt er een dik matras gevuld met pocketveren en een toplaag van traagschuim op te liggen. Wat denk je dat die bodem nog voor meerwaarde heeft? Juist hierom is het belangrijk om te kijken naar de juiste combinatie tussen bodem en matras.

Hoe werkt de ergonomische bodem van Flowsleeping?

De Flowsystemen zorgen dat je tijdens het slapen:

  • op een natuurlijke manier wordt ondersteund;
  • ongemerkt van houding kunt veranderen ongeacht of je beweeglijk bent of niet;
  • volledig tot rust kunt komen en het lichaam zich optimaal hersteld.

De keuze van het juiste matras op jouw bedbodem

Flowsleeping matrassen bestaan uit 100% natuurlatex met daaromheen een tijk van Tencel, al dan niet doorstikt met wol en katoen. Tencel, ook wel Lyocell genoemd, wordt vervaardigd uit hout van duurzame boomkwekerijen en is sterker en soepeler dan katoen. Maar voelt toch heerlijk zacht aan. Al onze hoezen zijn afritsbaar en wasbaar.

De antibacteriële werking van de Lyocell tijk komt mede tot stand doordat er een zilverdraad door de Lyocell geweven zit. Tevens is deze tijk wasbaar op 60 graden, op deze temperatuur dood u de huisstofmeid en bed wantsen.

De tijk met katoen en wol bied een wat hoger comfort maar zal wel wat warmer aanvoelen. Wol heeft van zichzelf al een antibacteriële werking, de tijk is wasbaar op het wol wasprogramma.

Flowsleeping heeft 3 verschillende diktes matras; 13, 16 en 18cm. Bij de keuze voor het matras kijken we naar de lichaamsbouw en gewicht van de slaper. Je wil uiteraard niet dat je een te dik matras hebt waardoor de werking van de bodem belemmerd word. We hebben in onderstaand overzicht geprobeerd duidelijk te maken wanneer je kiest voor een bepaalde matrasdikte. Iedere lichaamsbouw is anders en omdat de gemiddelde mens niet bestaat zijn we hier enkel uitgegaan van lichaamsgewicht.

  • dikte 13cm (<65kg)
  • dikte 16cm (65-100kg)
  • dikte 18cm (>100kg)

Niet alléén je lichaamsgewicht is bepalend voor de keuze van de matrasdikte, ook de lichaamsbouw speelt hierbij een belangrijke rol. Maak een afspraak in een winkel bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.

De waardering van www.slaapwijzer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hulp nodig?