Bed kiezen

Advies bij het uitzoeken van een nieuw bed

Ieder lichaam is anders. Een goed bed geeft de juiste correcties daar waar jij dat nodig hebt. Standaard matrassen en bodems zijn bijna altijd ongeschikt. Je kan hooguit kiezen uit een paar hardheden waardoor deze zelden passen bij jou lichaam. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een nieuw bed?

Kijk naar wat jouw lichaam nodig heeft en wat jij fijn vindt. Dit klinkt simpel, maar dat is het vaak niet. Een nieuw matras ligt namelijk bijna altijd beter dan je oude.

Het allerbelangrijkste is dat jouw lichaam goed wordt ondersteund. Dat het drukverlaging krijgt daar waar het nodig is. Immers, tijdens je slaap herstelt je lichaam zich van de drukke dag.

Welk bedbodem is geschikt?

Om tot een goed slaapcomfort te komen is de combinatie tussen bodem en matras erg belangrijk. Vaak wordt er een bodem aangeprezen om zijn instellingen of de mee verende latten. Maar werkt dit ook echt.

Het probleem is dat de meeste bodems maar een beperkte mate van instelbaarheid hebben. De werking van de bodem wordt belemmerd door een te dik of stug matras. Denk er maar eens over na. Je krijgt een bodem aangeboden waarbij de schotel een bepaalde hardheid of zachtheid hebben. Vervolgens komt er een dik matras gevuld met pocketveren en een toplaag van traagschuim op te liggen. Wat denk je dat die bodem nog voor meerwaarde heeft. Juist hierom is het belangrijk om te kijken naar de juiste combinatie tussen bodem en matras.

Tips bij het kopen van een nieuw bed

Bij Slaapwijzer houden we van de natuur en al het goede wat het ons te bieden heeft. Daarom vind je in onze beddencollectie uitsluitend bedden van natuurlijke materialen. Bij het kiezen van het juiste bed is het belangrijk te letten op verschillende punten:

  • Let op de natuurlijke ademing van de materialen.
  • Als men je op een drukmatsysteem laat liggen, laat het systeem dan meten in alle houdingen. Niet alleen op de zij.
  • Bedenk dat matrassen en systemen met zones of lattenbodems met harder/zachter instellingen, altijd dwingend zijn.
  • Matrassen die je bijvoorbeeld door warmte in een bepaalde vorm of kuil laten zakken, maken je onbeweeglijk.
  • Spierspanning verandert voortdurend. Een bed kiezen op basis van een spierspanningsmeting is daarom niet de juiste manier.
  • Wees kritisch en probeer de antwoorden die je op jouw vragen krijgt altijd te toetsen aan logica.
  • Vraag door als je iets nog niet begrijpt of niet voldoende beantwoord hebt gekregen. Laat jezelf niet over de streep trekken met een allerlaatste korting.

Natuurlijk is ook het formaat van jouw bed een belangrijke factor. Je wilt tenslotte voldoende ruimte hebben voor jouw en en je eventuele partner. Tot slot de uitstraling. Bedenk of het bed past in jouw interieur.

De waardering van www.slaapwijzer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 24 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hoe kan ik je helpen?