Slaap je slecht? Dit kan de boosdoener zijn!

Terug naar Blog

Slaap je slecht? Dit kan de boosdoener zijn!

Als je dekbed al een tijd in gebruik is, kan het verstopt raken met stofmijten, vuil en insecten. Bovendien kan het na verloop van tijd minder goed isoleren, waardoor je ‘s nachts koud krijgt. Dit betekent dat het belangrijk is om je dekbed regelmatig te vervangen. Maar wanneer is het nou het juiste moment om dit te doen?

Let op deze tekenen: Ze onthullen een dringende behoefte om je dekbed te vervangen!

  • Een dekbed zou idealiter na ongeveer 5 tot 10 jaar vervangen moeten worden, afhankelijk van de kwaliteit en het type dekbed. Een goedkopere variant slijt waarschijnlijk sneller.
  • Gaten of scheuren in je dekbed? Vooral donzen en synthetische dekbedden zijn hier gevoelig voor en dit kan een teken zijn dat vervanging nodig is.
  • Vochtproblemen: Wist je dat je elke nacht ongeveer een halve liter vocht verliest? Bij nachtzweten kan dit nog meer zijn. Vochtvlekken zijn vaak onvermijdelijk, maar grote, donkere vlekken duiden op een oververzadigd dekbed.
  • Slechte nachtrust? Na een aantal jaren kunnen allergenen en huismijt zich in je dekbed nestelen, wat je slaapkwaliteit kan verminderen.

Extra tip: Regelmatig wassen en goed onderhoud van je dekbed kan de levensduur verlengen en gezondheidsproblemen verminderen.

Slaap je slecht? Dit kan de boosdoener zijn!

Als je dekbed niet meer comfortabel aanvoelt, of niet goed isoleert, dan is het tijd voor een nieuwe. Ook persoonlijke veranderingen, zoals de menopauze, kunnen een reden zijn om naar een ander type dekbed te kijken.

Dus, wanneer vervang je je dekbed voor de beste slaapervaring?

Controleer na ongeveer 7 jaar of jouw dekbed aan vervanging toe is. Let op signalen als slechte nachtrust, scheuren, vochtvlekken en verminderd comfort. Zo weet je precies wanneer het tijd is voor een upgrade.

Onthoud goed: Je slaap is van groot belang. Je verdient het allerbeste om die slaap te ondersteunen. Ben je toe aan een nieuw dekbed? Bekijk ons uitgebreide assortiment in de webshop. Er is altijd een dekbed dat perfect aansluit op jouw slaapbehoeften. Neem nu de stap en start je zoektocht naar het ideale dekbed voor een optimale nachtrust!

Terug naar Blog
De waardering van www.slaapwijzer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 28 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hulp nodig?