Boxspring

Box Spring Koopgids
Als je bed niet zo comfortabel is als je zou willen, overweeg dan om het te verbeteren met een nieuwe boxspring. Of u nu nog geen boxspring heeft of een oude moet upgraden, u moet weten hoe dit cruciale onderdeel van uw bed werkt en waar u de beste kunt vinden. Hier is wat u in gedachten moet houden voordat u gaat winkelen voor een boxspring.

Wat is een boxspring en waarom heb je er een nodig?
Een boxspring is in wezen een stabiele basis voor uw matras om op te zitten. Een boxspring zorgt er niet alleen voor dat het bed er mooier uitziet – omdat de matras niet direct op de grond rust – maar het verbetert ook uw comfort. Dit komt doordat het werkt als een schokdemper die uw gewrichten ondersteunt wanneer u in en uit bed stapt. Bovendien verhoogt de boxspring het bed, waardoor het automatisch gemakkelijker wordt om in en uit te stappen. De Perfect Sleeper 2017 Queen Foundation is een goed voorbeeld van een boxspring die uw matras hoger kan brengen en u meer ondersteuning kan bieden.
Het hebben van een boxspring levert niet alleen voordelen op. Het is ook goed voor uw matras, omdat het slijtage kan verminderen door simpelweg een solide basis voor uw bed te bieden. Als gevolg hiervan zal uw matras na verloop van tijd minder snel doorhangen, wat betekent dat u er mogelijk meer jaren uit zult halen. Bij sommige matrassen moet u zelfs een boxspring gebruiken om de garantie te behouden.

herleven boxspring
Boxsprings versus latten
boxspring
Hoewel niet alle matrassen een boxspring nodig hebben, kunnen de meeste hiervan profiteren. Met dat gezegd, is er echter een alternatief voor de traditionele boxspring die u misschien overweegt te kopen, in de vorm van lattenbodems. Meer specifiek zijn sommige bedden voorzien van houten latten op het frame; zelfs als dat niet het geval is, voegen sommige mensen ze toe, simpelweg omdat latten het voordeel hebben dat ze een solide basis bieden, net zoals een boxspring dat zou doen.
Dus waarom zou iemand voor latten kiezen boven een boxspring als ze dezelfde voordelen bieden? Het antwoord is dat sommige kopers zoals die latten niet omvangrijk zijn en geen hoogte aan het bed toevoegen; lattenbodems zijn de perfecte optie als je geen zware boxspring wilt optillen en je matras laag wilt houden. Als bonus laten latten meer luchtstroom toe dan de matras zou krijgen door op de grond of op een boxspring te plaatsen.
Boxsprings hebben natuurlijk hun eigen voordelen die latten niet hebben. Ten eerste, aangezien lamellen dun en licht zijn, is het mogelijk dat ze na verloop van tijd verschuiven of breken, wat niet het geval is bij boxsprings. En als de latten niet dicht genoeg bij elkaar zijn, kan de matras nog steeds doorzakken, waardoor u mogelijk niet de ondersteuning krijgt die u nodig heeft. Mensen die een hard oppervlak willen om op te slapen – bijvoorbeeld om rugpijn te verminderen – geven de voorkeur aan de boxspring, omdat deze steviger en steviger is en het gewicht beter over de matras kan verdelen.

Moet u een matras en boxspringset kopen?

Als je al een matras hebt, is het nog niet te laat om een ​​boxspring toe te voegen, zodat je meer ondersteuning krijgt voor je bed. Als u echter op zoek bent naar een nieuwe matras, is het een goed idee om indien mogelijk tegelijkertijd een boxspring te kopen.
Dit komt omdat u ervoor moet zorgen dat uw boxspring en matras dezelfde maat hebben, waardoor u mogelijk uw meetlint moet verwijderen, tenzij u een matras en boxspringset koopt. De maten kunnen immers variëren van 39 inch breed tot 76 inch breed, afhankelijk van of uw matras een Twin, King of ergens daar tussenin is.
Of je nu op zoek bent naar alleen een boxspring of de hele set nodig hebt, bekijk onze collectie boxsprings. We bieden verschillende maten en stijlen aan, zodat u snel kunt vinden wat u nodig heeft voor een goede nachtrust!

De waardering van www.slaapwijzer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 33 reviews.
×

 

Hallo,

Klik op een van onze specialisten en start een chat.

× Hulp nodig?